Home Desert Brownies

Brownies

de Ramona-Maria Dascalu

Brownies este un desert de origine americana pufos si aromat foarte apreciat datorita gustului si texturi sale speciale. Se spune ca acesta reteta ar fi fost preparata prima data in anul 1892 in orasul Chicago. Un bucatar, la cererea Berthei Palmer, o doamna din inalta societate, a facut acest desert cu ocazia sarbatoririi a 400 de ani de la descoperirea Americii. Aceasta ii ceruse un desert care sa fie practic de consumat si transportat. Urma sa fie consumat in timpul plimbarii sale prin oras si nu dorea a se murdari pe maini sau pe haine in timp ce il savura.

Indiferent care este adevarul despre acest desert eu va asigur ca este delicios si aromat.  Mai ales ca este presarat din loc in loc cu bucatele de alune usor prajite. Timpul necesar prepararii desertului nostru este destul de scurt. De asemenea nu necesita o experienta prea mare in domeniul dulciurilor. Mai jos gasiti reteta explicata pas cu pas. Imaginile care insotesc reteta pot fi marite cu un simplu click pe acestea.

Daca v-a placut aceasta reteta de Brownies puteti incerca si:

Brownies

Brownies

Evaluare 4.0/5
( 2 votat )
Portii: 15/ Tava 33*25 cm Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ciocolata neagra 200 g
Unt 200 g
Faina 200 g
Zahar brun 200 g
Alune de padure 70 g
Praf de copt 8 g
Oua de gaina 3 medii
Sare un varf de cutit

INSTRUCŢIUNI

Rupem ciocolata in bucati mai mari, o punem intr-un castron de sticla sau inox. Peste aceasta punem untul taiat cubulete. Topim ciocolata si untul la bain marie punand castronul intr-o craticiora cu apa la foc mic si amestecam din cand in cand. Cand cele doua ingrediente s-au topit si a rezultat o compozitie omogena inlaturam castronul din cratita si lasam sa se racesca putin.
In timp ce se topesc ciocolata si untul maruntim cu ajutorul unui cutit alunele de padure. Este suficient sa le dam pe jumatate sau in 3.
Amestecam ouale cu zaharul cu ajutorul unui mixer pana cand compozitia capata un aspect spumos si deschis la culoare si isi dubleaza volumul.

Brownies-a
Brownies-b
Brownies-c

Adaugam faina amestecata cu praful de copt peste compozitia de oua si zahar si amestecam cu o spatula. Adaugam si ciocolata topita calda peste compozitie si amestecam pentru a omogeniza compozitia. Este randul alunelor taiate sa fie adaugate la compozitia preparata si sa fie si ele incorporate prin amestecare.

Brownies-d
Brownies-e
Brownies-f

Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 33x25 cm si punem peste aceasta compozitia preparata. Daca tava pe care o folositi are dimensiuni diferite calculati suprafata acesteia astfel incat sa aveti o valoare cat mai apropiata de valoarea suprafetei tavii mele, adica 825 cm². In acest mod prajitura va fi perfect coapta in timpul indicat de mine mai jos.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si o tinem 20 minute. Dupa ce s-a copt lasam sa se racesca prajitura apoi o taiem in forma dorita si o savuram alaturi de un fresh de potocale sau de o limonada. O puteti consuma la micul dejun sau in orice moment in care doriti un desert pufos si aromat. Puteti adauga si un sos de fructe peste brownies in momentul serviri, daca doriti sa o faceti si mai sofisticata.

Brownies-g
Brownies-h
Brownies-j

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!