Castagnole sau Castagnole Romagnole sunt mini gogosi numite astfel datorita asemanarii cu castanele si regiunii din care provin. Este un desert cu specific italian care se pregateste in special in timpul carnavalurilor din toată Italia, numele si unele ingrediente variind uneori. Au o consistenta pufoasa la interior si usor crocanta la exterior. Sunt foarte usor de pregatit si nu au nevoie de dospire ci de un timp de odihna de maxim 25 de minute. Mai jos gasiti reteta originala care se pregateste in Emilia-Romagna, regiune din nord-orientul Italiei. Pentru a pregati un desert foarte bun va invit sa respectati cu strictete pasii de preparare si cantitatile folosite. Dati click pe imagini pentru a le mari si observa toate detaliile. Spor la treaba!
Daca v-a placut aceasta reteta puteti incerca si:
2 comentarii
Bune!! Nu știu dacă o să reușesc să le fac așa de mici, dar încerc! Mai ales că, la cât de ușoară e rețeta, pare așa de tentantă, că nu rezist!! Mulțumesc.
Dragă Constanța, nu contează cât de mari le faci, important e să adaptezi timpul de coacere la mărimea bilelor!