Home DesertChecuri Chec cu caise uscate

Chec cu caise uscate

de Ramona-Maria Dascalu

Chec cu caise uscate este un desert care va va face sa va simtiti nostalgici si sa va amintiti cu drag de copilarie si de feliile de chec pregatit de mama. Eu il pregatesc din cand in cand pentru ca imi place foarte mult aroma data de fructele uscate desertului. Puteti folosi si alte fructe uscate precum smochinele sau chiar stafidele.

Pentru acest desert vom folosi o tava dreptunghiulara cu dimensiunea de 30*12 cm. In acest fel desertul nostru se va umfla uniform si va avea o forma frumoasa.

Daca v-a placut aceasta reteta de Chec cu caise uscate puteti incerca si:

Chec cu caise uscate

Chec cu caise uscate

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Oua 6 mari
Faina 165 g
Caise uscate 100 g
Ulei 7 linguri
Praf de copt 1 plic
Cacao 1 lingura rasa
Vanilie esenta
Sare un varf de cutit

INSTRUCŢIUNI

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate. Se amesteca galbenusurile cu zahar pana capata consistenta cremoasa si o culoare galben deschis.

Chec-cu-caise-uscate-a
Chec-cu-caise-uscate-b
Chec-cu-caise-uscate-d

Se adauga peste galbenusuri uleiul si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Intr-un alt vas se bat albusurile cu un praf de sare pana capata o consistenta omogena si spumoasa.
Chec-cu-caise-uscate-e
Chec-cu-caise-uscate-f
Chec-cu-caise-uscate-g

Se unesc albusurile cu galbenusurile si se amesteca usor de jos in sus. Se amesteca faina si praful de copt. Se adauga la compozitie, cernuta printr-o sita, amestecand in continuu de jos in sus.
Chec-cu-caise-uscate-h
Chec-cu-caise-uscate-i
Chec-cu-caise-uscate-j

Se pune hartie de copt intr-o tava cu dimensiunea 30x12 cm sau se unge cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava oprindu-se insa cam 3 linguri de compozitie pentru a fi amestecate cu cacao.
Se taie caisele cubulete iar jumatate din ele se trec prin faina. Se presara caisele trecute prin faina pe chec, se adauga compozitia de cacao si se amesteca usor, circular cu o furculita. Se adauga cubuletele ramase de caise si se introduce checul in cuptorul preincalzit la 180° C. Se tine 10-15 minute apoi se reduce temperatura la 160°C si se mai tine timp de 20 minute sau pana capata o culoare aurie. Pentru a verifica daca este copt checul se realizeaza testul scobitorii.
Chec-cu-caise-uscate-k
Chec-cu-caise-uscate-l
Chec-cu-caise-uscate-m

Se lasa sa se racesca iar cand s-a racit se scoate din tava. Se serveste rece.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!