Home DesertChecuri Chec cu mere

Checul este unul din deserturile ce imi aminteste de copilarie, de aceea, in reteta de mai jos, va propun varianta de chec cu mere. Reteta este din caietul cu reteta al mamei mele deci a fost preparata de foarte multe ori.

Modul de preparare este simplu si rapid, iar ingredientele sunt putine si economice. Ca tot am amintit de ingrediente acestea sunt: oua, faina, ulei si praf de copt. Eu am aromatizat checul cu scortisoara, dar voi puteti opta pentru esenta voastra preferata sau pentru coaja de lamaie.

Eu am folosit mere golden pentru sunt cele mai bune pentru a prepara prajituri cu ele. Spun asta deoarece se coc uniform si nu au foarte multa apa in compozitie.

In continuare o sa va arat cum sa preparati un chec cu fructe, fara ca acestea sa cada pe fundul checului.

Mai jos gasiti reteta pentru o tava de 30×12 cm. Daca si voua va plac la fel de mult checurile asa cum imi plac mie va la multe retete aici.

Deci daca va doriti un chec rapid de preparat, pufos, aromat si foarte frumos decorat, checul cu mere este perfect.

Va las sa cititi sau sa vizionati reteta si sa o preparati pentru a va convinge cat este de bun checul.

Spor la treaba!

Daca v-a placut acesta reteta, puteti incerca si:

Chec cu mere

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 1 chec de 30x12 cm Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Oua de gaina 6 medii
Zahar 170 g
Sare un varf de cutit
Faina 170 g
Praf de copt 1 plic
Scortisoara 1 lingurita
Ulei  de floarea soarelui sau de arahide 7 linguri sau 65 ml
Mere 2 medii

INSTRUCŢIUNI

Separam albusurile de galbenusuri si le punem in vase separate.
Punem un varf de lingurita de sare peste albusuri. Amestecam  albusurile cu mixerul pana  cand capata o consistenta omogena si spumoasa .
Intr-un alt vas punem galbenusurile. Adaugam zaharul peste galbenusuri si amestecam cu mixerul pana cand compozitia capata consistenta cremoasa si o culoare galben deschis.


Este momentul sa adaugam peste galbenusuri uleiul. Amestecam cu mixerul cateva secunde cat sa il incorporam.
Amestecam cu mixerul pentru cate va secunde pentru a omogeniza totul.
Adaugam albusurile peste galbenusuri si le amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus pentru a obtine o compozitie momogena si aerata.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina pe care o cernem. Amestecam usor cu spatula cu miscari usoare.

Adaugam si faina ramasa. Punem si praful de copt.
Iar la final adaugam scortisoara. Amestecam usor pentru a obtine o compozitie omogema si fara cocoloase.
Curatam merele de coaja. Apoi le taiem pe jumatate si le scoatem semintele. Dupa ce am terminat de curatat merele le taiem cubulete.

In compozitia preparata adaugam 3 sferturi din cubuletele de mere si amestecam usor cu  spatula.
Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunea 30x12 cm. Adaugam compozitia preparata in tava de chec si o nivelam cu o lingura.
Iar la final punem cubuletele de mere ramase pe toata suprafata checului nostru.
Introducem checul in cuptorul preincalzit la 180° C si il tinem  50 de minute de minute sau pana cand capata o culoare auriecel mai bine este sa faceti testul scobitori.

Dupa ce s-a copt il lasam sa se racesca, apoi il scoatem din tava. Il presaram cu zahar pudra. Si checul cu mere este gata pentru a fi savurat. Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!