Checul este unul din deserturile ce imi aminteste de copilarie, de aceea, in reteta de mai jos, va propun varianta de chec cu mere. Reteta este din caietul cu reteta al mamei mele deci a fost preparata de foarte multe ori.
Modul de preparare este simplu si rapid, iar ingredientele sunt putine si economice. Ca tot am amintit de ingrediente acestea sunt: oua, faina, ulei si praf de copt. Eu am aromatizat checul cu scortisoara, dar voi puteti opta pentru esenta voastra preferata sau pentru coaja de lamaie.
Eu am folosit mere golden pentru sunt cele mai bune pentru a prepara prajituri cu ele. Spun asta deoarece se coc uniform si nu au foarte multa apa in compozitie.
In continuare o sa va arat cum sa preparati un chec cu fructe, fara ca acestea sa cada pe fundul checului.
Mai jos gasiti reteta pentru o tava de 30×12 cm. Daca si voua va plac la fel de mult checurile asa cum imi plac mie va la multe retete aici.
Deci daca va doriti un chec rapid de preparat, pufos, aromat si foarte frumos decorat, checul cu mere este perfect.
Va las sa cititi sau sa vizionati reteta si sa o preparati pentru a va convinge cat este de bun checul.
Spor la treaba!
Daca v-a placut acesta reteta, puteti incerca si: