Home DesertChecuri Chec cu nuci si portocale

Chec cu nuci si portocale

de Ramona-Maria Dascalu

Ador prajiturile cu portocale, asa ca in reteta urmatoare va propun un pufos si aromat chec cu nuci si portocale. O sa va cucereasca de la prima feliuta!

Modul de preparare este simplu si rapid, iar ingredientele sunt putine si economice. Ca tot am amintit de ingrediente acestea sunt: oua, faina, ulei, suc de portocala, nuci si praf de copt. Pentru a aromatiza deliciosul nostru chec a folosit coaja de portocala si scortisoara, care completeaza perfect paleta de gusturi. Este foarte important sa folositi portocale cu coaja netratata, daca nu gasiti o puteti inlocui cu cea de lamaie.

Am adaugat si nuci in checul nostru cu portocale pentru ca se potrivesc perfect cu aroma de portocala si cu scortisoara.

Deci, daca va doriti un chec economic, rapid de preparat si aromat atunci checul cu nuci si portocale este reteta perfecta.

Va las sa cititi sau sa vizionati reteta si sa o preparati pentru a va convinge singuri cat este de bun checul. Spor la treaba!

Daca v-a placut acesta reteta, puteti incerca si:

Chec cu nuci si portocale

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 1 chec de 30x12 cm Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Faina 250 g
Zahar 200 g
Oua medii 3
Suc de portocale 130 ml
Ulei de floarea soarelui 130 ml
Praf de copt un pliculet
Nuci doar miezul 100 g
Coaja de la o porocala netratata
Scortisora un varf de ligurita

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput punem ouale intr-un vas. Adaugam un varf de lingurita de sare .
Punem si zaharul si amestecam cu mixerul pana cand compozitia isi dubleaza volumul si capata un aspect spumos, aerat si deschis la culoare.


Adaugam uleiul in compozitie si amestecam pentru cateva secunde pentru a omogeniza totul.
Este momentul sa radem coaja de la o portocala cu coaja netratata sau bio.

Portocala rasa o dam pe jumatate si o stoarcem. Daca mai este nevoie mai stoarcem o portocala, important este sa obtinem 130 ml de suc de portocale.
Adaugam sucul de portocale si amestecam pentru cateva secunde pentru a-l incorpora.
Punem faina pe care o cernem pentru a obtine o compozitie cat mai aerata.
Adaugam si praful de copt.

Iar la final adaugam scortisoara pudra. Amestecam totul cu mixerul la viteza mica pentru a omogeniza compozitia.
Taiem miezul de nuca destul de marunt cu un cutit.

Punem trei sferturi din cantitatea de nuci in compozitia preparata si amestecam de data aceasta cu o spatula.
Pentru decor eu am oprit bucati mai mari de nuca dupa cum ati vazut.
Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunea 30x12 cm. Adaugam compozitia preparata in tava de chec si o intindem bine pana in colturi cu o lingura.

La final presaram toata suprafata checului nostru cu miezul de nuca ramas.
Introducem checul in cuptorul preincalzit la 180° C si il tinem 40 de minute de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Cel mai bine este sa faceti testul scobitori pentru a verifica daca acesta s-a copt.
Dupa ce s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca, apoi il scoatem din tava.
Il presaram cu zahar pudra. Si checul cu nuci si portocale este gata pentru a fi savurat. Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!