Home DesertChecuri Chec cu visine

Checul este unul din deserturile ce imi aminteste de copilarie, de aceea, in reteta de mai jos, va propun varianta de chec cu visine. Reteta este din caietul cu reteta al mamei mele deci a fost preparata de foarte multe ori.

Modul de preparare este simplu si rapid, iar ingredientele sunt putine si economice. Ca tot am amintit de ingrediente acestea sunt: oua, faina, ulei, esenta de vanilie, nuci si praf de copt. Eu am aromatizat checul cu coaja de la o la aie bio, dar voi puteti opta pentru esenta voastra preferata.

Eu am folosit visine congelate, dar cand sunt in sezon puteti folosi visine proaspete. Va asigur ca va iesii la fel de bun si aromat.

In continuare o sa va arat cum sa preparati un chec cu fructe, fara ca acestea sa cada pe fundul checului.

In continuare gasiti reteta pentru o tava de 30×12 cm. Daca si voua va plac la fel de mult checurile asa cum imi plac mie va la multe retete aici.

Deci daca va doriti un chec rapid de preparat, pufos, aromat si foarte frumos decorat, checul cu visine este perfect.

Va las sa cititi sau sa vizionati reteta si sa o preparati pentru a va convinge cat este de bun checul.

Spor la treaba!

Daca v-a placut acesta reteta, puteti incerca si:

Chec cu visine

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 1 chec de 30x12 cm Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Oua de gaina 6 medii
Zahar 170 g
Sare un varf de cutit
Faina 170 g
Praf de copt 1 plic
Vanilie esenta 2 lingurite
Ulei  de floarea soarelui sau de arahide 7 linguri
Visine 350 g

INSTRUCŢIUNI

Separam albusurile de galbenusuri si le punem in vase separate.
Punem un varf de lingurita de sare peste albusuri. Amestecam  albusurile cu mixerul pana  cand capata o consistenta omogena si spumoasa .


Intr-un alt vas punem galbenusurile. Adaugam zaharul peste galbenusuri si amestecam cu mixerul pana cand compozitia capata consistenta cremoasa si o culoare galben deschis.

Este momentul sa adaugam peste galbenusuri uleiul. Amestecam cu mixerul cateva secunde cat sa il incorporam.
Dam pe razatoarea cu gauri mici coaja de la o lamaie cu coaja netratata sau bio. Daca nu va place coaja de lamie puteti adauga esenta de vanilie.
Amestecam cu mixerul pentru cate va secunde pentru a omogeniza totul.
Adaugam albusurile peste galbenusuri si le amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus pentru a obtine o compozitie momogena si aerata.

Adaugam jumatate din cantitatea de faina pe care o cernem. Amestecam usor cu spatula cu miscari usoare. Adaugam si faina ramasa. Iar la final punem praful de copt si amestecam usor pentru aobtine o compozitie omogema si fara cocoloase.
Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunea 30x12 cm. Adaugam jumatate din compozitia preparata in tava de chec.

Peste visine adaugam faina si amestecam cu o lingura pentru a o distribui cat mai uniform. Facem asta pentru ca visinele sa ramana la suprafata.
Punem jumatate din cantitate de de visine din loc in loc pe toata suprafata checului.
Adaugam compozitia ramasa peste visine apoi o intindem cu lingura.

Iar la final punem visinele ramase pe toata suprafata checului nostru. Daca procedati in felul acesta va garantez ca visinele vor ramane la suprafata nu pe fundul checului.
Introducem checul in cuptorul preincalzit la 180° C si il tinem  35-40 de minute de minute sau pana cand capata o culoare auriecel mai bine este sa faceti testul scobitori.
Dupa ce s-a copt il lasam sa se racesca, apoi il scoatem din tava. Il presaram cu zahar pudra. Si checul cu visine este gata pentru a fi savurat. Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!