Cheesecake cu rodie este un desert deosebit si aromat, perfect in aceasta perioada de iarna, cand gasim rodii din belsug. Acesta va va incanta cu gustul sau dulce acrisor si cu textura lui cremoasa. Daca reusiti sa gasiti rodii in perioada verii il puteti pregati si in perioada calduroasa a anului. Un mare plus al acestei retete este ca nu avem nevoie de cuptor pentru a pepara acest delicios cheesecake. Eu l-am gandit, insa, ca un desert perfect pentru masa de Craciun datorita culorilor sale alb si rosu, care ne duc cu gandu la aceasta minunata sarbatoare. Un alt motiv este acela ca este foarte racoritor, deci se potriveste cu mesele super incarcate de Craciun.
Dar, sa trecem la reteta si la explicarea in mare acesteia. Baza este una clasica, simplu de preparat, specifica cheesecake-urilor, formata din biscuiti digetivi si unt. Puteti folosi si alt tip de biscuiti daca nu aveti acest tip sau nu va plac! Pentru crema cheesecake-ului am folosit branza tartinabila clasica, putin zahar, smantana lichida neindulcita, putina esenta de vanilie si gelatina foi. Folosesc mereu gelatina foi la acest tip de desert pentru ca sunt mai usor de folosit.
Foarte important este ca smantana lichida sa fie rece, de la frigider, altfel nu se va bate si nu va capata acea textura pufoasa si aerata. Branza tartinabila poate fi orice marca, atata timp cat este varianta clasica fara arome si alte ingrediente. La suprafata am turnat un strat super gustos si aromat format din suc proaspat stors de rodie, zahar dupa gust si gelatina.
Va las sa cititi reteta si sa o preparati pentru ca o sa va placa mult, va asigur! Nu uitati sa dati click pe imagini pentru a le mari! Spor la treaba!