Home DesertCheesecake Cheesecake cu rodie

Cheesecake cu rodie

de Ramona-Maria Dascalu

Cheesecake cu rodie este un desert deosebit si aromat, perfect in aceasta perioada de iarna, cand gasim rodii din belsug. Acesta va va incanta cu gustul sau dulce acrisor si cu textura lui cremoasa. Daca reusiti sa gasiti rodii in perioada verii il puteti pregati si in perioada calduroasa a anului. Un mare plus al acestei retete este ca nu avem nevoie de cuptor pentru a pepara acest delicios cheesecake. Eu l-am gandit, insa, ca un desert perfect pentru masa de Craciun datorita culorilor sale alb si rosu, care ne duc cu gandu la aceasta minunata sarbatoare. Un alt motiv este acela ca este foarte racoritor, deci se potriveste cu mesele super incarcate de Craciun.

Dar, sa trecem la reteta si la explicarea in mare acesteia. Baza este una clasica, simplu de preparat, specifica cheesecake-urilor, formata din biscuiti digetivi si unt. Puteti folosi si alt tip de biscuiti daca nu aveti acest tip sau nu va plac! Pentru crema cheesecake-ului am folosit branza tartinabila clasica, putin zahar, smantana lichida neindulcita, putina esenta de vanilie si gelatina foi. Folosesc mereu gelatina foi la acest tip de desert pentru ca sunt mai usor de folosit.

Foarte important este ca smantana lichida sa fie rece, de la frigider, altfel nu se va bate si nu va capata acea textura pufoasa si aerata. Branza tartinabila poate fi orice marca, atata timp cat este varianta clasica fara arome si alte ingrediente. La suprafata am turnat un strat super gustos si aromat format din suc proaspat stors de rodie, zahar dupa gust si gelatina.

Va las sa cititi reteta si sa o preparati pentru ca o sa va  placa mult, va asigur!  Nu uitati sa dati click pe imagini pentru a le mari! Spor la treaba!

Alte retete asemanatoare cu Cheesecake cu rodie:
Cheesecake cu rodie

Cheesecake cu rodie

Evaluare 4.8/5
( 12 votat )
Portii: 10/Tava 24 cm Timp preparare: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente baza cheesecake 24 cm diametru:

Biscuiti digestivi 180 g
Unt 100g

 

Ingrediente cheesecake:

Branza tartinabila 500 g
Smantana lichida neindulcita 250 ml
Zahar pudra 100 g
Gelatina foi 8 g
Vanilie esenta o lingurita
Lapte sau smantana lichida 50 ml

 

Ingrediente strat jeleu de rodie:

Suc proaspat stors de rodie 250 ml ( cam 2 rodii medi)
Zahar 50 g
Gelatina foi 8 g

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput topim untul pentru baza Cheesecake-ului si il lasam sa se raceasca. Intre timp maruntim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie. Punem intr-o tava cu diametrul de 24 cm o foaie de copt doar la baza tavii. Amestecam untul topit cu bucuitii si ii punem in tava, apoi ii nivelam cu o lingura pentru a obtine o baza uniforma. Acoperim tava cu o folie de plastic si o introducem in frigider pentru 30 minute.


Intre timp preparam crema pentru Cheesecake. Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece si o lasam aproximativ 10 minute. Punem samantana lichida rece de la frigider impreuna cu 2-3 lingurite de zahar pudra si amestecam cu mixerul pentru a obtine o compozitie spumoasa. Aveti grija sa nu amestecati prea mult deoarece se va taia si se va separa. Introducem vasul la frigider si il lasam acolo pentru cateva minute. Intr-un alt vas punem branza tartinabila, zahar pudra si amestecam cu mixerul pana devine omogena compozitia si zaharul s-a topit.

Adaugam si o lingurita de esenta sau cat va place si amestecam pentru cateva secunde. Punem intr-o craticioara 3-4 linguri de smantana lichida sau lapte. Punem craticioara pe aragaz la foc mic pentru 10-15 secunde pentru a se incalzi. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam cu o lingura pentru a se topi. Daca gelatina nu s-a topit complet mai punem craticioara pe aragaz la foc mic pentru 2-3 secunde si amestecam din nou pentru a se topi complet. Adaugam gelatina peste crema de branza si amestecam cu mixerul.

Adaugam in doua reprize si smantana lichida batuta spuma peste crema de branza si amestecam usor cu un tel cu miscari de sus in jos. Scoatem tava din frigider si adaugam compozitia preparata. O nivelam uniform, acoperim tava cu o folie de plastic si o introducem la frigider pentru 1 ora.
Intre timp preparam jeleul de rodie. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru aproximativ 10 minute. Spalam rodiile, le curatam de coaja si le taiem pe jumatate. Stoarcem fiecare jumatate de rodie cu ajutorul unui storcator de citrice. Sucul obtinut il strecuram de eventuale impuriti cu ajutorul unei strecuratoare. Punem sucul intr-o craticioara si adaugam 50 g de zahar. Punem craticioara pe aragaz la foc mic si amestecam pana cand zaharul s-a topit complet, apoi inlaturam vasul de pe aragaz. Sucul ar trebui sa fie caldut nu fierbinte. Adaugam foile de gelatina scurse bine de apa peste sucul de rodie si amestecam pana cand gelatina s-a topit complet. Daca gelatina nu s-a topit mai punem cateva secunde sucul pe aragaz si amestecam iar, pana cand gelatina s-a topit complet.
Important este sa nu fierbem sucul cu gelatina pentru ca acesta isi pierde proprietatile de inchegare. Daca este prea cald il mai puteti lasa cateva minute pentru a se mai raci.

Scoatem cheesecake-ul din frigider si punem cu grija sucul de rodie preparat pe toata suprafata acestuia. Acoperim cheesecake-ul cu o folie de plastic sau un capac si il introducem la frigider pentru cel putin 3-4 ore sau de seara pana dimineata. Asa am procedat si eu. A doua zi scoatem tava din frigider, luam o torta de bucatarie, o aprindem si incalzim putin peretii formei pentru a desprinde usor cheesecake-ul de forma de metal. Puteti sari peste acest pas daca inainte de a turna cheesecake-ul in tava imbracati peretii acesteia cu hartie de copt, nu inainte de a o unge cu foarte putin unt. Eu l-am decorat cu cateva seminte de rodie, dar voi il puteti decora cum va place.
Si astfel acest delicios cheesecake cu rodie este gata pentru a fi savurat alaturi de ei dragi voua! Pofta buna!

Cheesecake cu rodie

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!