Home DesertCu crema Choux lebede

Choux lebede

de Ramona-Maria Dascalu

Choux lebede sunt mini-prajituri pufoase in forma de lebada inspirate din choux a la creme. Acestea au multa crema la mijloc si sunt ornate cu frisca. Sunt dulci, aromate si dragalase datorita formei lor.

Daca v-a placut aceasta reteta puteti incerca si:

Lebedele

Choux lebede

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 30 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

Faina 200 g
Apa 200 ml
Ulei sau unt 100 ml
Oua de gaina 7 medii
Sare un varf de cutit

 

Ingrediente crema vanilie:

Lapte 1 litru
Zahar 300 g
Amidon de porumb sau faina 150 g
Unt 150 g
Oua de gaina 6 medii
Vanilie o pastaie

 

Ingrediente frisca:

Smantana lichida 250 ml
Zahar 3 linguri

INSTRUCŢIUNI

Intr-o cratita se pune ulei, apa, sare si se lasa sa fiarba, dupa care se adauga faina amestecand repede cu un tel. Se ia de pe foc cratita si dupa 5-6 minute se adauga ouale pe rand, amestecand, de asemenea, cu telul dupa fiecare ou introdus in compozitie.

Lebedele-a
Lebedele-b
Lebedele-c

Se pune compozitia intr-un pos si se formeaza gramajoare rotunde de marimea unei jumatati de ou. Distanta intre ele trebuie sa fie de 1,5-2 cm. Se introduc la cuptor la foc puternic si se lasa cam 20 minute sau pana cand se rumenesc. Se lasa sa se raceasca.
Lebedele-d
Lebedele-e
Lebedele-f

Intre timp se pregateste crema de vanilie. Se amesteca galbenusurile cu 150 g zahar si esenta de vanilie cu un tel.
Se adauga faina, se amesteca, si se adauga laptele. ( Daca optati pentru pastaie de vanilie In locul esentei, se pune laptele impreuna cu pastaia de vanilie taiata pe jumatate si curatata de seminte cu un cutit. Se adauga si semintele In lapte si se pune la fiert. Cand a inceput sa fiarba se opreste aragazul si se lasa sa se raceasca. Se pune compozitia la fiert la foc mic si se amesteca. Din momentul In care a fiert se mai lasa 2-3 minute. Dupa ce s-a racit putin se adauga untul frecat cu restul de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie.  Cu ajutorul unui mixer se bate smantana lichida cu 3 linguri de zahar pana aceasta devine spumoasa.
In continuare se taie un capacel din partea superioara a viitoarelor lebede. Se umplu cu crema rece si cu 2 lingurite de frisca si se pun aripioarele si gaturile fiecarei lebede.
Lebedele-g
Lebedele-h
Lebedele-i

Se servesc imediat sau se pot pastra la rece.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!