Home Aperitiv Focaccia cu rosii si salam

Focaccia cu rosii si salam

de Ramona-Maria Dascalu

Focaccia cu rosii si salam este un preparat cu specific italian. Este un fel de paine pufoasa la interior si crocanata la suprafata Este aromata si gustoasa datorita dulcetii si aromei rosiilor si a gustului inconfundabil de salam. Pentru a prepara o delicioasa focaccia avem nevoie de un aluat bine proportionat. Il vom pregati din faina, ulei de masline, apa calduta, sare si putin zahar. De data aceasta pe suprafata focacciei vom pune doar doua ingrediente si anume rosii proaspete si dulci si salam.

Daca v-a placut aceasta reteta de Focaccia cu rosii si salam puteti incerca si:

Focaccia cu rosii si salam

Focaccia cu rosii si salam

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: Tava aragaz Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Faina tip 00 600 g
Apa calduta 400 ml
Ulei de masline 100 ml
Sare fina 15 g
Sare mare o lingura
Drojdie proaspata 12 g
Zahar 2 lingurite
Salam 150 g
Rosii bine coapte 6-7 medii

INSTRUCŢIUNI

Se pune in aproximativ 20 ml apa calduta drojdia sfaramata si 2 lingurite de zahar. Se amesteca pana cand s-au topit ingredientele. Se pun sarea fina si 40 ml ulei de masline in apa calduta ramasa intr-un alt vas.

focaccia-cu-rosii-si-salam-a
focaccia-cu-rosii-si-salam-b
focaccia-cu-rosii-si-salam-c

Se adauga peste faina amestecul de drojdie si se amesteca. Se adauga si amestecul de apa, ulei de masline si sare si se amesteca. Se framanta compozitia pana se obtine un aluat omogen, moale si elastic. Aluatul obtinut se pune pe un blat de lucru presarat cu faina si se formeaza o sfera din acesta. Se pune aluatul in tava aragazului in care a fost pus 40 ml ulei de masline in centru.
focaccia-cu-rosii-si-salam-d
focaccia-cu-rosii-si-salam-e
focaccia-cu-rosii-si-salam-f

Se lasa sa se dospeasca aluatul in cuptorul rece al aragazului pentru 1 ora sau 1 ora si 30 de minute. Cand aluatul si-a dublat volumul se framanta in tava pentru a se acoperi toata suprafata cu ulei. Se intinde aluatul de focaccia pe toata suprafata tavii si se apasa cu varfurile degetelor pentru a se forma mici adancituri pe toata suprafata acestuia. Se lasa la dospit pentru 30 minute. Dupa cele 30 minute se presara uleiul ramas si sare mare pe toata suprafata aluatului si se mai lasa pentru alte 30 minute la dospit. Se spala rosiile si se taie rondele mai groase. Se taie salamul rondele apoi se taie in patru. Se pune pe toata suprafata focacciei salamul.
focaccia-cu-rosii-si-salam-g
focaccia-cu-rosii-si-salam-h
focaccia-cu-rosii-si-salam-i

Se aseaza uniform si rosiile. Se pulverizeaza apa pe toata suprafata focacciei si in cuptor pentru a se crea o atmosfera calda si umeda. Se introduce focaccia cu rosii si salam in cuptorul preincalzit la 200° C si se lasa pentru 15 minute. Se scoate focaccia din cuptor si se lasa sa se racesca. Se taie in bucati si se serveste rece.
focaccia-cu-rosii-si-salam-j
focaccia-cu-rosii-si-salam-m
focaccia-cu-rosii-si-salam-k

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!