Home Felul Intai Gnocchetti alla fiorentina

Gnocchetti alla fiorentina

de Ramona-Maria Dascalu

Gnocchetti alla fiorentina este un preparat cu specific italian, o varianta rafinata si deosebita a clasicei retete gnocchi de cartofi. La reteta clasica de gnocchi de cartofi avem nevoie doar de cartofi si faina insa pentru acest preparat se folosesc cartofi, spanac, faina si ou, spanacul fiind ingredientul special al acestei retete. Liantul acestui preparat este sosul preparat din rosii proaspete cat si din sos de rosii. Acesta este aromatizat cu cativa catei de usturoi, oregano, piper si ulei de masline. Dar mai multe detalii veti afla in reteta de mai jos.



Daca v-a placut aceasta reteta de Gnocchetti alla fiorentina puteti incerca si:



Gnocchetti alla fiorentina

Gnocchetti alla fiorentina

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 6 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente gnocchetti:

Cartofi 1 kg
Spanac 300 g
Faina 300-400 g
Oua 1 mediu

 

Ingrediente sos:

Sos de rosii 600 g
Rosii cherry 400 g
Usturoi 3-4 catei
Ulei de masline cateva linguri
Oregano uscat dupa bunul plac
Piper dupa gust
Sare dupa gust

 

Pentru servire:

Parmezan ras

INSTRUCŢIUNI

Se curata cartofii de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata si se spala spanacul. Se pune la fiert in apa cu sare iar cand spanacul s-a fiert se scurge bine de apa. Se paseaza carofii fierti si scursi bine de apa.


Se adauga si spanacul maruntit cu cutitul sau cu un blender. Se amesteca bine cu cartofii, se adauga un ou, faina si sare. Daca aluatul este inca moale si se lipeste de maini se mai poate adauga faina.

Din aluat se formeaza mai multe fasii din care se taie bucati de aproximativ 2 cm. Gnocchi formati se pun la fiert in apa fierbinte cu sare. Atunci cand gnocchi se ridica la suprafata apei s-au fiert. Se pregateste sosul din cativa catei de usturoi zdrobiti sau tocati marunt, rosii cherry taiate pe jumatate si sos de rosii la conserva. Pentru un plus de gust folosim putin ulei de masline si oregano uscat. Adaugam sare si piper dupa gust. Dupa fierbere gnocchi se scurg de apa si se pun in sos. Gnocchetti alla fiorentina se servesc calzi presarati cu parmezan ras.

 

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!