Home Bauturi Lichior de caise

Lichior de caise

de Ramona-Maria Dascalu

Acest lichior de caise este o bautura de casa aromata, rapid si usor de preparat, mai ales in perioada de vara cand gasim usor caise aromate.

Avem nevoie de caise coapte si aromate, de alcool de 95°, un sirop de apa cu zahar. Sirop  pe care il vom prepara rapid si usor. Pentru un plus de aroma am adaugat scortisoara si cuisoare  care se potrivesc perfect cu aroma caiselor. Daca nu va place scortisoara sau cuisoarele  le puteti omite sau le puteti inlocui cu o pastaie de vanilie. Dar va asigur ca scortisoara si cuisoarele se potrivesc perfect cu aroma caiselor. Asaca ca o sa va incante acest trio de arome.

Acest lichior este un minunat digestiv ce poate fi cosumat dupa masa alaturi de cateva cuburi de gheata.

Deci, daca va doriti un lichior de casa de sezon, aromat, simplu si rapid de preparat lichiorul de caise este perfect. Va las sa cititi reteta si sa il preparati cat mai rapid pentru ca sezonul caiselor este destul de scurt. Asa va veti convinge singuri de cat este de bun acest aromat si parfumat lichior. Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta, puteti incerca si: 

Lichior de caise

Lichior de caise

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 1 litru Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Caise fara samburi 500 g
Alcool de 95 ° 500 ml
Apa 600 ml
Zahar 400 g
Scortisoara 2 batoane
Cuisoare 3 bucati

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput spalam bine caisele, le scurgem bine de apa si inlaturam samburele fiecarei caise. Taiem caisele cubulete. Luam trei samburi ii spargem si le scoatem miezul.
Punem caisele intr-un borcan si adaugam scortisoara, cuisoarele si miezul de samburi. Adaugam alcoolul peste caise si amestecam cu o lingura. Inchidem ermetic borcanul. Il lasam pentru 10 zile la macerat intr-un loc intunecat. In timpul celor 10 zile mai agitati din cand in cand borcanul pentru a se macera cat mai bine caisele.
Dupa cele 10 zile preparam siropul de apa si zahar. Punem intr-o craticiora apa si zaharul si amestecam la foc mic, pana cand zaharul s-a topit complet. Lasam sa se racesca complet siropul.


Cand s-a racit siropul punem intr-o strecuratoare tifon steril si strecuram alcoolul de caise direct peste siropul de apa cu zahar. Din caisele ramase in borcan punem cateva in strecuratoarea cu tifon si le presam cu o lingura pentru a  incerca sa scoatem cat mai mult suc si alcool din fructe. Pocedam in acelasi mod pana cand terminam toate caisele de stors. Amestecam lichiorul de caise cu o lingura. Punem lichiorul in sticle curate cu o palnie. Inchidem sticlele ermetic si lasam lichiorul de caise la macerat pentru 1 saptamana.
Dupa o saptamana putem savura lichiorul de caise rece alaturi de cateva cuburi de gheata.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!