Home Bauturi Lichior de menta

Lichior de menta

de Ramona-Maria Dascalu

Acest lichior de menta este o bautura delicata, aromata care va va incanta atat cu aroma sa, cat si cu o culoare minunata. Avem nevoie de frunze de menta proaspete, alcool de 96°, coaja de lamaie netratata si un sirop de apa cu zahar.
Cu alte cuvinte avem nevoie de putine ingrediente pentru a prepara acest minunat lichior de casa. Va marturisesc ca ne-a placut atat de mult incat este a doua oara cand l-am pregatit. Poate fi servit dupa masa ca digestiv cu cateva cuburi de gheata pentru a-i intensifica aroma sau alaturi de un desert. Il puteti folosi si la prepararea de deserturi! Va las sa cititi reteta si sa il preparati pentru a va convinge de cele spuse de mine. Va sigur ca o sa va placa mult! Nu uitati sa dati click pe imagini pentru a le mari. Spor la treaba!

Daca v-a placut acest lichior de menta puteti incerca si:

Lichior de menta

Lichior de menta

Evaluare 5.0/5
( 2 votat )
Portii: 64 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Alcool de 95° 500 ml
Zahar 350 g
Frunze de menta 50
Lamaie coaja de la un fruct bio, netratat

INSTRUCŢIUNI

Spalam frunzele de menta, le stergem cu servetele pentru a elimina apa si le punem intr-un vas de sticla. Adaugam 500 ml alcool peste frunzele de menta. Punem capacul vasului si il inchidem ermetic. Il agitam putin si il lasam intr-un loc intunecos, cum ar fi un dulap, pentru o saptamana. Dupa o saptamana preparam un sirop de apa si zahar din 300 ml de apa si 350 g zahar. Punem intr-o craticioara apa si zaharul si amestecam la foc mic-mediu pana cand zaharul s-a topit complet. Lasam siropul sa se raceasca complet.


Adaugam si coaja de la o lamaie, doar partea galbena. Cand siropul s-a racit complet il punem peste alcolul cu menta si cojile de lamaie. Lasam totul o zi la macerat intr-un loc intunecat. Dupa o zi strecuram lichiorul de menta cu ajutorul unui tifon steril si il punem cu ajutorul unei palnii in recipiente de sticla cu capac ermetic.





Lasam lichiorul o luna la maceat intr-un dulap sau intr-un loc intunecat. Dupa o luna lichiorul nostru va fi numai bun de servit cu cateva cuburi de gheata. Acestea ii vor intensifica si mai mult aroma. Poate fi servit dupa masa ca digestiv sau alaturi de un desert. Il puteti folosi si la preparat deserturi!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

2 comentarii

Mari 30 mai 2020 - 18:56

Super delicios.

Răspuns
Ramona-Maria Dascalu 30 mai 2020 - 19:17

Multumesc, Mari! Ma bucur ca iti place! 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!