Home Bauturi Lichior de pepene

Lichior de pepene

de Ramona-Maria Dascalu

Lichior de pepene este o bautura de casa aromata, rapid de preparat, mai ales in perioada de vara cand gasim usor pepeni aromati si dulci.

Avem nevoie de un pepene copt, dulce si aromat, de alcool de 95°, un sirop de apa cu zahar. Sirop  pe care il vom prepara rapid si usor. Este un lichior atat de aromat si gustos incat nu are nevoie de alte arome ajuatatoare. Prin uramare nu avem nevoie de alte arome cum sunt scortisoara, vanilia sau lamaia. Pentru ca va asigur ca va iesit minunat cu gustul sau natural si parfumat de pepene. De aceea este perfect de pregatit vara atunci cand gasiti pepeni dulci, aromati si bine copti.

Acest lichior este un minunat digestiv ce poate fi cosumat dupa masa alaturi de cateva cuburi de gheata. Il puteti transforma intr-un aperitiv special, daca puneti intr-un pahar lichior de pepene, apa minerala naturala carbogazoasa si cateva cuburi de gheata. Pot spune ca desi este rima data cand il prepar va intra pe lista lichiorurilor de refacut cand se va termina, pentru ca este tare bun!

Deci, daca va doriti un lichior de casa parfumat, aromat, simplu si rapid de preparat lichiorul de pepene este perfect. Va las sa cititi reteta si sa il preparati cu prima ocazie cand gasiti un pepene dulce, copt si aromat. Asa va veti convinge singuri de cat este de bun acest aromat si parfumat lichior. Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta, puteti incerca si: 

Lichior de pepene

Lichior de pepene

Evaluare 5.0/5
( 3 votat )
Portii: 700 ml Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Pepene galben doar pulpa 250 g
Alcool 125 ml
Zahar 200 g
Apa 300 ml

INSTRUCŢIUNI

Spalam pepenele, il stergem bine de apa si il taiem pe jumatate. Scoatem semintele si taiem pepenele feliute, apoi taiem pulpa cubulete.
Punem cubulete intr-un borcan cu inchdere ermetica. Adaugam alcoolul si amestecam totul cu o lingura. Inchidem bine borcanul cu un capac. Lasam la macerat pepenele cu alcool pentru o sapatamana intr-un loc intunecat cum este un dulap. In timpul celor 7 zile mai agitati din cand in cand borcanul pentru a se macera cat mai bine cubuletele de pepene.
Dupa cele 7 zile preparam siropul de apa si zahar. Punem intr-o craticiora apa si zaharul si amestecam cu o lingura la foc mic, pana cand zaharul s-a topit complet. Lasam sa se racesca complet siropul.


Cand s-a racit siropul maruntim pepenele cu alcool cu ajutorul unui blendar vertical, pentru a obtine un amestec cremos. Punem o parte din pepenele maruntit intr-o strecuratoare in care am pus tifon steril. Strecuram alcoolul din pepenele maruntit direct peste siropul de apa cu zahar rece. Amestecam cu o lingura pentru a  incerca sa scoatem cat mai mult suc si alcool din pepene. Pocedam in acelasi mod pana cand terminam toata compozitia de pepepne cu alcool.  Amestecam lichiorul de pepene rezultat cu o lingura. Punem lichiorul in sticle cu o palnie. Inchidem sticlele ermetic si lasam lichiorul de pepene la macerat pentru 1 luna.
Dupa o luna putem savura aromatul lichior de pepene rece alaturi de cateva cuburi de gheata.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!