Maioneza

de Ramona-Maria Dascalu

Aceasta este reteta de maioneza pentru a o pregati acasa intr-un mod simplu si rapid. Toata lumea crede ca facutul acesteia acasa este un procedeu greu si ca exista riscul de a nu obtine o maioneza buna. Nimic mai fals! Urmand pasii acestei retete vei obtine un produs consistent si omogen. Numai bun de pus in salata boeuf sau in alte salate.

Urmariti reteta video pentru mai multe detalii:

Sunt multe moduri de a face maioneza acasa, eu amintesc aici doar 4 diferite: cea cu galbenusuri, cea cu ou intreg, maioneza fara oua si maioneza cu crema de branza  si mustar. In plus, aceasta poate fi folosita si pentru o multime de alte preparate sau poate fi aromatizata cu patrunjel si usturoi si servita pe paine.

Pe scurt, maioneza se poate face foarte usor si nu este intotdeauna nevoie sa o cumperi. Hai sa o preparam impreuna si vei vedea cat de usor se face!

Daca v-a placut aceasta reteta puteti incerca si:

Maioneza

Maioneza

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 4 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Oua de gaina 1 galbenus de ou crud
Oua de gaina 1 galbenus de ou fiert
Ulei 250 ml
Lamaie zeama cateva picaturi

INSTRUCŢIUNI

Se pune intr-un bol galbenulsul fiert si se marunteste putin, dar fara a-l face pasta. Acesta este un amanunt esential atunci cand faceti maioneza cu mixerul. Se separa un ou si se adauga galbenusul crud peste cel fiert.

Se amesteca cu mixerul la o treapta de viteza mare, dar nu maxima. Va incepe deja sa se formeze maioneza dupa doar cateva secunde. Se adauga putin ulei de floarea soarelui si se continua amestecarea.

Se repeta acest procedeu de cateva ori apoi se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Facem acest lucru pentru a obtine o maioneza pufoasa, compacta si mult mai usoara. Daca urmati acesti pasi este aproape imposibil sa vi se taie maioneza. Daca totusi acest lucru se intampla este din cauza ca ati adaugat prea mult ulei dintr-o data. Imediat ce observati ca ati adaugat prea mult ulei si maioneza incepe sa devina uleioasa, mariti treapta mixerului si adaugati mai multa zeama de lamaie. Daca nu ati observat ca se va taia maioneza, este posibil ca procesul sa fie iremediabil.

Se adauga in continuare ulei pentru a obtine atata maioneza cat aveti nevoie. Nu recomand sa adaugati mai mult de 250 ml de ulei sau sa faceti mai mult de maxim 500 de grame de maioneza. Chiar daca, odata inceputa, cu aceasta reteta putem obtine foarte multa maioneza doar adaugand ulei si amestecand.

Folositi maioneza in maxim 10 de minute din momentul in care ati produs-o sau introduceti-o imediat in frigider. Caldura nu este un bun prieten pentru maioneza facuta in casa. Cu aceasta maioneza puteti pregati o salata  Boeuf sau salata de vinete excelenta. De asemenea, puteti adauga usturoi strivit si patrunjel pentru a o intinde pe paine prajita. Veti obtine astfel un aperitiv delicios. Mai sunt si alte retete in care se amesteca maioneza cu alte ingrediente pentru a obtine delicioase sosuri. Dar despre acestea vom vorbi cu alta ocazie!

Incercati cu incredere reteta mea de maioneza!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!