Home DesertCu crema Muffins cu dovleac si Nutella

Muffins cu dovleac si Nutella

de Ramona-Maria Dascalu

Muffins cu dovleac si Nutella sau briose cu dovleac si Nutella sunt pufoase, aromate si rapid de preparat.

Se prepara rapid pentru ca folosim dovleacul crud, fara a mai pierde timpul cu coptul acestuia. Nu contin unt ci ulei, ceea ce le face mai pufoase si cu o textura usor umeda. Pentru un plus de aroma am folosi coaja de portocala bio, dar puteti folosi si coja de lamaie daca nu aveti portocale netratate. Pentru a completa paleta de gusturi, am pus in mijlocul fiecarui muffin Nutella, dar puteti folosi orice tip de ciocolata tartinabila. Si asa am obtinut niste muffins pufoase, aromate si cu o surpriza dulce la mijloc 😊

Deci daca va doriti niste muffins cu dovleac si ciocolata ( Nutella) rapid de preparat, pufoase fara unt si aromate, ati gasit reteta perfecta! Va las sa citi reteta si  asa sa va convingeti singuri de cele spuse de mine! Mai jos gasiti imagini care sa va ajute in timpul preparari.  Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta, puteti incerca si:

Muffins cu dovleac si Nutella

Muffins cu dovleac si Nutella

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 18 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Dovleac crud 250 g
Faina 250 g
Amidon de porumb de sau de cartofi 100 g
Zahar 200 g
Ulei de arahide sau de floarea soarelui 100 ml
Oua medii 2
Praf de copt un plic
Esenta de vanilie
Coaja de la o portocala sau lamaie bio
Nutella sau orice alta ciocolata tartinabila

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput curatam dovleacul crud de coaja si de siminte pentru a obtine 250 de grame de dovleac curatat.
Taiem dovlecul cubulete si il punem intr-un robot de bucatarie alaturi de zahar. Il maruntim pana cand obtinem un piure. Golim dovleacul cu zahar intr-un vas incapator si adaugam ouale.


Adaugam si uleiul si amestecam cu un mixer timp de un minut, in asa fel incat sa se omogenizeze compozitia.
Adaugam faina, amidonul si praful de copt peste amestecul de dovleac si amestecam cu mixerul pentru a omogeniza compozitia.

La final adaugam coaja de la o portocala sau lamaie si  o lingurita de esenta de vanilie. Puteti adauga mai multa esenta de vanilie in functie de cat de puternica este esenta folosita de voi.
Punem hartiute intr-o tava de muffins si adaugam compozitie in fiecare hartiuta pana la jumatate. Adaugam putina Nutella la suprafata fiecarui muffins. Apoi adauagm putina compozitie la suprafata fiecarui muffins pentru a acoperi Nutella ( ciocolata tartinabia). Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si tinem pentru 20-25 minute. Faceti testul scobitori deoarece fiecare cuptor coace diferit.

Cand muffins-urile s-au copt le scoatem din tava si le lasam putin sa se racesca, apoi le putem savura alaturi de cei dragi.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!