Home Felul DoiCarne Musaca de vinete

Musaca de vinete

de Ramona-Maria Dascalu

Musaca de vinete este un preparat consistent, aromat si satios care se realizeaza usor si intr-un timp relativ scurt. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de vinete, rosii, ceapa carne tocata de porc sau de vita sau chiar amestec de carne de vita cu porc. Ingredientele care ii dau aroma sunt usturoiul, piperul si patrunjelul rezultand un preparat aromat si gustos. Dar, mai bine va las sa cititi reteta si sa o preparati pentru a va convinge singuri de cele spuse de mine 🙂 Spor la treaba!

Daca v-a placut reteta, puteti incerca si:

Musaca de vinete

Musaca de vinete

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Carne tocata de porc 1 kg
Vinete 2 medii
Rosii 2 mari
Ceapa 2 medii
Oua de gaina 2 medii
Usturoi 3-4 catei
Cascaval ras
Patrunjel uscat dupa gust
Busuioc uscat dupa gust
Piper dupa gust
Sare dupa gust

INSTRUCŢIUNI

Se curata ceapa si se toaca.
Se pune carnea tocata intr-o tigaie cu putin ulei.
Se adauga ceapa tocata si 1 ceasca de apa si se lasa la foc mediu sa se inmoaie.
Carnea este gata cand a capatat o culoare usor deschisa si a scazut lichidul.
La final se adauga sare, piper, busuoic si patrunjel.
Se lasa sa se raceasca, se adauga cele 2 oua si se amesteca pentru a le incorpora in compozitie.
Se curata vinetele de cotor si de coaja si se taie rondele.
Rondelele de vinete se pot praji in ulei sau se pot coace pe tigaia grill.
Daca le prajiti in ulei acestea trebuie lasate sa se scurga de ulei pe servetele de bucatarie.
Se presara cu sare.
Se spala si se taie rosiile rondele.


Se aseaza un strat de rondele de vinete intr-o tava de 20x30 cm, se adauga jumatate din cantitatea de carne si se intinde pe toata suprafata.
Se aseaza un strat de rondele de rosii peste care se pune carnea ramasa.

Se intinde bine carnea pe toata suprafata si se adauga ultimul strat de rondele de vinete. Apoi se adauga pe toata suprafata un ou amestecat cu 2-3 linguri de iaurt natural sau iaurt grecesc.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C si se lasa aproximativ 35 minute dupa care se adauga cascaval ras.
Musacaua se mai lasa la cuptor pana capata un aspect rumen auriu.
Se serveste calda alturi de o salata de cruditati.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!