Home DesertDe post Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

de Ramona-Maria Dascalu

Ador prajiturile cu nuci, asa ca in reteta de mai jos va propun o aromata si pufoasa negresa de post cu nuci.

Negresa de post cu nuci sau negresa de post vegana este o delicioasa prajitura pufoasa, aromata, economica, simplu si rapid de preparat.

Desi este o negresa de post, adica nu contine lapte, oua si unt, aceast desert este o prajitura foarte aromata, pufoasa si parfumata.

Pentru a aromatiza prajitura am folosit esenta de vanilie. Dar, daca nu va place puteti opta pentru esenta de rom. Eu am folosit gem de prune dar puteti opta si pentru dulceata de visine, v-a iesi la fel de buna. Un alt atu al acestei prajituri este ca se prepara foarte usor. Poate fi imbogatita prin adaosul de mere, nuci, stafide sau orice alte fructe preferati. Insa eu de data aceasta am decis sa o imbogatesc cu nuci delicioase

Acesta prajitura va va convinge ca prajiturile de post sunt la fel de bune si delicioase. Singura diferenta este ca nu contin unele ingrediente sau sunt inlocuite cu altele de post. Pentru a pregati negresa de post ideala este forte important sa folosim aceeasi cana la masurarea ingredientelor, aceasta fiind un fel de masura. Sau puteti folosi cantitatile precizate de mine in grame.

Deci, daca va doriti o negresa de post cu glazura rapid de preparat, pufoasa, aromata, economica si usor de preparat, ati gasit reteta perfecta. Va las sa vedeti reteta si format video sau sa cititi reteta de mai jos si sa o preparati. Asa o sa va convingeti singuri de cat este de delicioasa! Spor la treaba!

Daca ti-a placut aceasta reteta, poti incerca si:

Negresa de post cu nuci

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Faina 350 g  sau 2 cani
Apa 300 ml sau o cana
Zahar 200 g sau o cana
Ulei de floarea soarelui 150ml sau  ½ cana
Cacao 40 g  sau 3 linguri
Gem de prune 80 g sau 2 linguri
Praf de copt un pliculet
Esenta de vanilie
Nuci 120 g

INSTRUCŢIUNI

Punem intr-un vas incapator apa. Adaugam zaharul. Punem si ulei de floarea soarelui si amestecam cu un tel pentru un minut pentru a se topi putin zaharul.


Adaugam cacao pudra pe care o cernem pentru a nu se forma cocoloase.  Amestecam pentru a omogeniza compozitia cat mai bine.

Punem si faina pe care o cernem pentru a obtine o compozitie cat mai aerata. Adaugam si praful de copt. Amestecam energic cu telul pentru a omogeniza foarte bine compozitia.

Pentru a da un plus de aroma adaugam si esenta de vanilie si amestecam pentru cateva secunde. Cantitatea de esenta variaza in functie de indicatiile de pe ambalaj si de calitatea esentei.
Este timpul sa punem gemul de prune si sa amestecam. Puteti insa folosi orice alt fel de gem sau dulceata va place voua. Prajitura va fi la fel de buna.
Taiem nucile cat mai marunt cu un cutit.

Adaugam trei sferturi din cantitatea de nuci in compozitia preparata. Amestecam totul de data aceasta cu o spatula pentru a incorpora nucile in compozitie . Dupa cum observati eu am incerca sa pun nucile tocate mai marunt in compozitie, iar cele mai mari le-am oprit pentru decor. Turnam compozitia preparata intr-o tava cu dimensiunile de 25X33 cm in care am pus hartie de copt.

Nivelam totul cu o lingura si decoram prajitura cu nucile ramase.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute sau pana cand prajitura este coapta. Faceti testul scobitori deoarece fiecare cuptor coace diferit.
Cand prajitura s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Cand prajitura sa racit o taiem cubulete si o putem presara cu zahar pudra.
Si negresa de post cu nuci este gata pentru a fi savurata. Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!