Home DesertCu crema Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte

de Ramona-Maria Dascalu

Prajitura alba cu crema de lapte este un desert aromat, pufos si cremos Este un desert rafinat si in acelasi timp foarte economic care va incanta papilele gustative. Este realizat cu o crema pufoasa fara oua, cu aroma de vanilie, o crema usoara si economica pe placul tuturor. Pandispanul l-am facut cu putine oua fiind varianta de blat realizat cu apa fierbinte. Acest lucru il face pufoas si in acelasi timp economic. La suprafata am decis sa presar fulgi de nuca de cocos. Acestia completeaza perfect paleta de gusturi ale acestui delicios desert. Rezultatul este un desert pufos, cremos si aromat care va va incanta pailele gustative si cu care veti cuceri intreaga familie. Mai jos gasiti reteta explica si imagini care va vor ajuta in timpul prepararii! Spor la treaba!

Alte retete asemanatoare cu Prajitura alba cu crema de lapte:
Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte

Evaluare 4.8/5
( 13 votat )
Portii: 12 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

 Ingrediente blat:

Zahar 200 g
Faina 200 g
Oua medii 5
Apa fiarta 11 linguri
Praf de copt 1 plic
Vanilie esenta 1 lingura

Ingrediente crema de lapte:

Lapte 1 l
Vanilie esenta 1 lingura
Zahar 200 g
Amidon de porumb 100 g
Smantana lichida naturala neindulcita pentru frisca nu pentru gatit 375 ml

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput preparam blatul. Pentru acesta punem ouale intr-un vas inalt, adaugam zaharul si amestecam cu mixerul pana cand compozitia isi dubleaza volumul.
Cand compozitia si-a dublat volumul se adauga treptat cele 11 linguri de apa fierbinte si esenta de vanilie.

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte


Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie. Vom face acest lucru in maxim trei reprize, amestecand usor cu un tel cu miscari de sus in jos.
Punem hartie de copt intr-o tava de 25x33 cm si adaugam compozitia preparata.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 °C si o tinem 20 minute. Cand s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il scoate cu grija din tava si inlaturam hartia de copt.
Intre timp preparam crema de lapte. Punem amidonul de porumb cu zaharul si cu aproximativ 250 -300 ml lapte si amestecam cu telul pana cand se omogenizeaza compozitia.

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte


Laptele ramas il punem intr-o cratocioara la incalzit apoi adaugam compozitia de zahar, lapte si amidon. Amestecam cu telul in continuare pana cand se ingroasa crema, la foc mic.
Cand s-a ingrosat crema oprim aragazul si o lasam sa se racesca sau o putem raci mai rapid punand vasul cu crema intr-un vas cu apa rece, timp in care amestecam in ea. Cand se incalzeste apa o inlocuim cu alta, pana cand se raceste crema. Pentru un plus de gust am adaugat o lingurita de esenta de vanilie. Apoi o acoperim cu o folie de plastic pentru a nu se forma o pelicula groasa si o bagam la frigider si o lasam aproximativ 30 minute.

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte


Dupa cele 30 de minute amestecam intr-un vas smantana lichida rece proaspat scoasa de la frigider, cu mixerul pana cand devinde spumoasa si aerata insa nu mai mult deoarece se poate taia. Scoatem crema din frigider, inlaturam pelicula si o punem intr-un vas mai mare apoi o amestecam cu mixerul pana cand redevine cremoasa. Cand a devenit cremoasa adaugam cateva linguri de smantana si amestecam cu un tel cu miscari usoare de sus in jos. Adaugam si restul de smantana si amestecam pana cand omogenizam crema de lapte. Bagam crema la figider si ne ocupam de blat.
Taiem blatul rece pe lungime pe jumatate. Intindem mai mult de 3 sferturi din crema de lapte obtinuta peste prima jumatate de blat.
Peste crema de lapte punem cea de-a doua foaie de blat, iar peste aceasta punem crema ramasa si o intindem pe toata suprafata.

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte


Presaram nuca de cocos pe toata suprafata prajiturii, o acoperim cu grija cu folie de plastic si o introducem in frigider pentru cateva ore sau cel mai bine pana a doua zi. A doua zi o taiem cubulete si o savuram alaturi de cei dragi! Pofta buna!

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte

Prajitura alba cu crema de lapte

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

6 comentarii

Suta 16 aprilie 2020 - 20:26

Cu ce se poate inlocuit smantana lichida? E buna cea pentru gatit?

Răspuns
Ramona-Maria Dascalu 16 aprilie 2020 - 20:39

Bună. Nu o poți înlocui cu smântână de gătit. Ai nevoie de smântâna de batut!

Răspuns
Diana 23 iulie 2020 - 17:29

pare gustoasă … problema mea e că nu pot lista rețeta, nu de alta dar nu merg cu calculatorul în bucătărie … sigur că pot să o scriu, dar îmi doresc rețeta cu poze … caietul meu de rețete reprezintă un dosar mare cu rețetele listate (în care sunt cuprinse și pozele, pentru a-mi da seama despre ce prăjitură e vorba) … desigur că e munca dvs, dar dacă doriți să ne și ajutați nu doar să vă lăudați, ne lăsați posibilitatea să putem lista rețetele

Răspuns
Ramona-Maria Dascalu 24 iulie 2020 - 11:55

Buna, Diana! Butonul pentru listare il gasesti in partea dreapta de sus, deasupra ingredientelor exact langa titlu, unde scrie Tipareste. Sunt sigura ca o sa iti placa prajitura! Spor la treaba!

Răspuns
Anca 14 august 2020 - 8:13

Buna. Doua recomandari: Trebuie smantana lichida pt frisca.. nu smantana lichida normala de gatit pt ca nu se intareste. Am avut smantana lichida simpla si nu s a intarit exact. Si trebuia sa fi fost mentionat ca atunci cand scoti crema din frigider sa fie rece. A mea intr-o jumatate de ora nu se racise. si am folosit o asa.. alt minus care a contribuit la dezastru… crema neintarita. Oricum , reteta draguta, merci! Daca erau si adnotarile mai sus mentionate chiar iesea :).

Răspuns
Ramona-Maria Dascalu 18 august 2020 - 19:50

Buna, Anca! Am adaugat la smantana lichida naturala, sa fie pentru frisca nu pentru gatit, asa cred ca este mai clar pentru toata lumea. Cat despre crema eu am specificat in reteta ca trebuie racita punand vasul cu crema, intr-un alt vas cu apa rece, de mai multe ori pana se raceste complet, apoi bagata la frigider. Multumesc pentru sugesti si ma bucur ca ti-a placut reteta, chiar daca nu a iesit exact asa cum trebuie.

Răspuns

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!