Prajitura cu cacao, ricotta si crema de mascarpone este un desert simplu, aromat si cremos. Este decorat cu zmeura care ii da un gust complex contrastand cu dulceata prajiturii. Aceasta prajitura are o textura umeda, usor cremoasa datorita branzei ricotta din compozitia aromatizata cu cafea. Pentru a fi un desert complet si complex am preparat o crema de mascarpone, care completeaza perfect prajitura deoarece nu este foarte dulce. De altfel, gradul de dulceata si-l stabileste fiecare in functie de cantitatea de zahar folosita. Pentru a-i da o aroma deosebita am adaugat esenta de vanilie iar ca decor am folosit o parte din aceasta creama si fructe proaspete de zmeura. Mai jos gasiti reteta explicata pas cu pas si imagini care va vor ajuta in timpul prepararii.
Daca v-a placut aceasta reteta de Prajitura cu cacao, ricotta si crema de mascarpone puteti incerca si:
2 comentarii
Sunteți sigură ca e necesar 200g cacao?mi-a iesit un aluat tare ,pe care nu îl puteam amesteca ,am fost nevoita sa mai afaug un ou si cafea…..o sa vad ce o sa iasa…..dar …nu prea am mari asteptari…..
Te rog să mă ierți, am greșit eu! Trebuiau 20 g, nu 200! Am corectat deja! Încă o dată îmi pare rău și te rog să îmi scrii pe Facebook messenger dacă ai nelămuriri înainte de a pregăti rețete. Vă răspund cu mare drag cât de repede posibil!