Home DesertCu ciocolata Prajitura cu nuci si crema

Prajitura cu nuci si crema

de Ramona-Maria Dascalu

Ador deserturile cu nuci, asa ca astazi va propun o aromata si pufoasa prajitura cu nuci si crema de vanilie! O sa va cuceresca de la prima feliuta!

Blatul este format dintr-un delicios si pufos pandispan cu nuci carea a iesi foarte aromat si gustos. Crema am preparat-o rapid din putine ingrediente cum sunt: lapte, galbenusuri, amidon, zahar si esenta de vanilie. Daca nu va place vanilia puteti folosi coaja de lamaie sau esenta de lamaie pentru a aromatiza crema. De asemenea puteti inlocui esenta de vanilie cu pastaie de vanilie. Dar atat coaja de lamaie cat si pastaia de vanilie, trebuie puse inca de la inceputul preparari cremei pentru a avea timp sa se infuzeze.

Pentru a decora prajitura am folosit o delicioasa glazura de ciocolata pe care am preparat-o simplu si rapid din doar 2 ingrediente ciocolata amaruie si smantana lichida. Daca nu va place ciocolata amaruie puteti folosi ciocoilata cu lapte.

Dacă ti-a plăcut acest video te rog sa te abonezi la canalul meu de Youtube apasand butonul Subscribe. Multumesc!

Deci daca va plac deserturile rapide si delicioase cu nuci atunci aceasta prajitura cu nuci si crema este perfecta!

Prajitura cu nuci si crema

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 14 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente prajitura cu nuci:

Nuci doar miezul 150 g
Faina 00 200 g
Zahar 200 g
Lapte integral 135 ml
Oua 4 medii
Ulei de floarea soarelui 65 ml
Praf de copt un pliculet
Vanilie esenta dupa gust

 

Ingrediente crema de vanilie:

Lapte 700 ml
Zahar 200 g
Galbenusuri 5
Amidon 70 g
Unt 100 g
Esenta de vanilie

 

Glazura de ciocolata:

Ciocolata  amaruie 200 g
Smantana 100 ml

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput punem nucile curatate de coaja intr-un robot de bucatarie si le maruntim. Eu le-am taiat mai mici, deoarece asa se va taia mai usor prajitura la final.
Intr-un alt vas punem ouale si adaugam si un varf de lingurita de sare.


Adaugam si zaharul si  amestecam cu mixerul pentru a obtine o compozitie spumoasa, aerata si dechisa la culoare care si-a dublat volumul.
Este momentul sa adaugam si laptele si amestecam din nou la viteza mica, cu mixerul pentru cateva secunde pentru a omogeniza compozitia.
Punem si esenta de vanilie si amestecam pentru cateva secunde. Cantitatea de esenta de vanilie poate varia in functie de calitatea acesteia.

Adaugam uleiul si il amestecam si pe el cu mixerul la viteza mica pentru cateva secunde.
Adaugam jumatate din faina pe care o cernem. Amestecam cu mixerul pentru a o mogeniza compozitia.
Punem faina ramasa. Adaugam si praful de copt si amestecam usor la viteza mica cu mixerulpentru aomogeniza totul.

Adaugam si nucile in compozitia preparata si amestecam usor, de data aceasta cu o lingura sau o spatula, pentru a le incorpora.
Punem hartie de copt pe fundul unei tavii cu dimensiunile de 33 X 25 cm si adaugam compozitia in tava.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180° C si tinem 20-25 minute sau pana cand prajitura s-a copt. Faceti testul scobitorii deoarece fiecare cuptor coace diferit.

Cand prajitura s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Intre timp preparam crema de vanilie. Punem galbenusurile intr-un vas incapator .
Adaugam zaharul peste galbenusuri si amestecam cu un tel.

Adaugam putin lapte pentru a obtine o compozitie cremoasa si omogena.
Este momentul sa adaugam si amidonul, apoi amestecam cu telul pentru a obtine o compozitie cremoasa si omogena, fara cocoloase.
Cand compozitia a devenit omogena adaugam tot laptele si amestecam usor pentru cateva secunde cat sa omogenizam totul.

Punem o craticioara pe aragaz si adaugam compozitia de lapte si oua. Lasam compozitia la foc mic pana cand se ingroase crema. In tot acest timp trebuie amestecat cu telul in continuu in crema, pentru a nu se lipii de fundul cratitei. Cand crema s-a ingrosat oprim aragazul si adaugam esenta de vanilie dupa gust. Lasam crema sa se racesca pentru 30 de minute nu inainte de a o acoperi cu folie de plastic pentru a nu face o pojghita la suprafata.

Cand prajitura cu nuci s-a racit o scoatem din tava, inlaturam hartia de copt cu grija si o punem pe un platou sau pe un tocator. Taiem blatul pe jumatate pe lungime.
In continuare ne ocupam de crema de vanilie. Inalturam folia de plastic si amestecam cu mixerul in crema pentru a redeveni cremoasa. Adaugam cateva cubulete de unt la temperatura camerei si amestecam cu mixerul pana cand il incorporam in crema. Punem iar alte cateva cubulete de unt si amestecam pana il incorporam. Procedam in acealsi mod pana cand terminam tot untul.

Peste prima jumatate de blat punem crema de vanilie. O intindem cat mai uniform cu o lingura pe toata suprafata blatului. Adaugam foaia de blat ramasa peste crema. Presam putin pentru a adera cat mai bine blatul peste crema.
Urmatorul pas este sa pregatim glazura de ciocolata. Pentru aceasta taiem ciocolata marunt.

Punem ciocolata taiata marunt intr-o craticioara cu fund gros. Adaugam smantana lichida peste ciocolata si amestecam usor cu o lingura. Punem glazura la foc mic.
Amestecam cu lingura pana cand s-a topit complet ciocolata.
Adaugam glazura de ciocolata preparata pe toata suprafata prajiturii. O intindem cat mai uniform cu lingura.

La final putem face un model simplu cu lingura. Introducem prajitura la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa cateva ore scoatem prajitura din frigider si o taiem cubulete.
Si prajitura cu nuca si crema de vanilie este gata pentru a fi savurata! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!