Home DesertCu crema Prajitura cu prune si crema de mascarpone

Prajitura cu prune si crema de mascarpone

de Ramona-Maria Dascalu

Prajitura cu prune si crema de mascarpone este un delicios desert care combina gustul aromat al prunelor proaspete cu textura fina si cremoasa a cremei de mascarpone. Este un desert elegant, potrivit pentru orice ocazie speciala sau pentru un simplu rasfat in zilele de vara.
Urmariti reteta video pentru a descoperi mai multe detalii despre acest delicios desert:

Dacă ti-a plăcut acest video te rog sa te abonezi la canalul meu de Youtube apasand butonul Subscribe. Multumesc!

Cateva amanunte despre blat:

Prajitura noastra are la baza un pandispan pufos si delicat. Acesta se prepara usor din ingrediente precum faina, oua, zahar, ulei de foarea soarelui. Pentru a iesi si mai pufos si aerat vom folosi praf de copt. Deoarece este una dintre aromele mele preferate, voi folosi scortisoara pudra. Puteti folosi orice aroma doriti, cum ar fi coaja de la maie sau esenta de vanilie. Si va garantez ca va iesi la fel de bun. Insa combinatia de prune si scortisoara este perfecta, va asigur!

Pentru ca suntem in sezonul prunelor am optat pentru aceste minunate fructe atat de indragite

Dupa ce am  copt la temperatura potrivita baza prajiturii o vom lasa sa se raceasca. Cand aceasta s-a racit pregatim crema de mascarpone, un ingredient-cheie care aduce o savoare deosebita si bogata desertului nostru.

Despre crema de mascarpone:

Crema de mascarpone este realizata dintr-un amestec de mascarpone, smantana lichida naturala, zahar pudra si vanilie. Dupa cum bine stiti, mascarpone este un tip de branza italiana, cunoscuta pentru consistenta sa cremoasa si gustul delicat. Dupa ce se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fina, crema de mascarpone este gata de utilizat.

Dupa ce am facut crema, o adaugam peste pandispanul cu prune si o intindem uniform. Puteti folosi diverse ustensile de patiserie pentru a personaliza prajitura sau o puteti lasa dreapta. Eu am folosit un pieptan pentru a face dungulite in zig-zag.

Concluzii:

Prajitura cu prune si crema de mascarpone este un desert cu aspect minunat si o aroma irezistibila care va atrage de la prima feliuta. Asa ca gustul sau delicios si armonia ingredientelor vor incanta papilele gustative ale tuturor celor care o degusta.

Hai sa vedem cum se prepara!

Daca ti-a placut aceasta reteta, puteti incerca si: 

Prajitura cu prune si crema de mascarpone

Evaluare 5.0/5
( 2 votat )
Portii: 15 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente pandipan cu prune:

Oua de gaina 6 medii
Prune  350 g
Faina 280 g
Zahar 190 g
Ulei de floarea soarelui 210 ml
Praf de copt 1 pliculet
Scortisoara pudra 1 lingurita
Sare un varf de lingurita

 

Ingrediente crema de mascarpone fara oua:

Mascarpone 500 g
Smantana lichida naturala neindulcita 250 ml
Esenta de vanilie dupa gust
Zahar pudra 110 g

 

INSTRUCŢIUNI

Spalam prunele si le scurgem bine de apa .
Urmeaza sa pregatim  pandispanul. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in vase diferite. Amestecam cu mixerul albusurile pana capata un aspect spumos, apoi adaugam treptat zaharul si amestecam in continuare pana cand obtinem o bezea cu aspect lucios si ferm.


Separat amestecam galbenusurile cu uleiul cu ajutorul unui tel pentru cateva secunde pentru a obtine o compozitie omogena.
Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si amestecam la prima treapta a mixerului timp de cateva secunde. Vom obtine un amestec omogen de culoare aurie. Adaugam jumatate din faina si amestecam cu o spatula sau o lingura cu miscari usoare de jos in sus, pentru a o incorpora.

Adaugam faina ramasa, praful de copt si scortisoara si amestecam usor pentru a obtine o compozitie omogena
Taiem prunele pe jumatate pentru a le scoate samburi. Dupa ce le-am scos samburi, le taiem in feliute subtiri.

Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 25x33 cm si adaugam compozitia preparata, apoi o nivelam uniform.
Punem feliile de prune pe suprafata prajituri din loc in loc. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175°C si tinem 35 minute. Facem testul scobitorii pentru a fi siguri ca  prajitura noastra este coapta.
Cand  pandispanul cu prune s-a copt scoatem tava din cuptor si il lasam sa se racesca.

Dupa ce prajitura s-a racit pregatim rapid crema de mascarpone.
Punem smantana lichida rece de la frigider intr-un vas si amestecam cu mixerul pana cand capata o consistenta cremoasa si spumoasa. Aveti grija sa nu amestecati prea mult pentru ca se va taia si se separa compozitia.
In continuare punem mascarpone intr-un alt vas si amestecam cu mixerul pentru cateva secunde pentru a deveni cremos. Adaugam zaharul pudra si amestecam pentru aproximativ 1 minut la viteza mare, pentru a se topi zaharul. Adaugam si esenta de vanilie dupa gust.

Adaugam peste mascarpone 1 lingura de smantana batuta. O amestecam usor cu o spatula cu miscari de sus in jos. Apoi adaugam toata smantana batuta si o incorporam usor cu spatula.
Scoatem prajitura din tava, inalturam hartia de copt si o punem pe un platou sau pe un tocator de bucatarie. Punem  crema de mascarpone din loc in loc si o intindem uniform pe toata suprafata  prajiturii. Apoi o decoram cu un pieptan de patiserie. Daca nu aveti acest accesoriu o puteti lasa uniforma sau puteti face aceste model cu o furculita.
Introducem  prajitura in frigider si o tinem pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoatem prajitura din frigider si o taiem cubulete.
Si aromata prajitura cu prune si crema de mascarpone este gata pentru a fi savurata! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!