Prajitura Pavlova este un desert de origine australiana. Este inspirat de balerina rusa Anna Pavlova Matveyevna in urma turneului din 1926 in Australia. Nu se stie exact cine este inventatorul acestui desert. In cartea autobiografica a balerinei se spune ca ar fi fost creata de un bucatar-sef. Acesta lucra la un hotel din Wellington, Noua Zeelanda, si actiunea se petrecea in anul 1926. Dupa cativa ani de la turneu a aparut o reteta foarte asemanatoare Prajiturii Pavlova. Si in prezent atat australienii cat si neozeelandezii afirma ca ar fi inventat desertul si il considera o reteta cu specific national. Baza prajiturii este alcatuita din bezea, urmata de un strat de frisca si decorata cu fructe proaspete. Acest desert este crocant la exterior si moale in interior cu o usoara aroma de vanilie.
Daca v-a placut aceasta reteta de Prajitura Pavlova puteti incerca si:
2 comentarii
6 oua cite Gr sunt??? mulțumesc mult 🥰
Buna, Maya! Sunt 6 albusuri medii 🙂