Home DesertAlte retete Rulada cu dovleac si gem de prune

Rulada cu dovleac si gem de prune

de Ramona-Maria Dascalu

Rulada este un desert clasic foarte apreciat si cunoscut ce se poate realiza in numeroase variantete, una dintre acestea fiind rulada cu dovleac si gem de prune. Se prepara cu un piure de dovleac cremos in care am adaugat scortisoara si nucsoara pentru a-i imbogatii gustul. Am ales sa umplu acest desert cu gem de prune deoarece cele doua gusturi si arome se imbina perfect. Nu imi mai ramane decat sa va las sa cititi reteta, sa o preparati si sa ne impartasiti impresiile voastre. Daca va place acest tip de desert puteti incerca si varinata de rulada cu ciocolata sau rulada cu cacao si crema de lapte.

Daca v-a placut aceasta reteta de Rulada cu dovleac si gem de prune puteti incerca si:

Rulada cu dovleac si gem de prune

Rulada cu dovleac si gem de prune

Evaluare 5.0/5
( 2 votat )
Portii: 6 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente:
Dovleac fiert 250 g
Oua de gaina 3 intregi + 1 galbenus
Zahar 90 g
Faina 80 g
Amidon de cartofi 20 g
Miere 20 g
Scortisoara 3 g
Nucsoara 2 g
Gem de prune 350 g

INSTRUCŢIUNI

Se curata dovleacul de coaja, se taie cubulete si se pune la fiert. Se scurge bine de apa dovleacul fiert, se adauga scortisoara si nucsoara si se paseaza pentru a se obtine un piure.

rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-a
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-b
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-c

Se amesteca ouale cu jumatate din cantitatea de zahar si mierea pana cand compozitia isi dubleaza volumul. Se adauga si zaharul ramas si se continua amestecarea cateva minute.
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-d
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-e
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-f

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula. Se adauga si amidonul si se amesteca. Se trece piureul de dovleac printr-o sita si se adauga in compozitia preparata si se amesteca usor.
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-g
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-h
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-i

Se pune hartie de copt in tava aragazului si se adauga compozitia preparata. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200°C si se tine 10-15 minute. Cand s-a copt se scoate din tava cu tot cu hartia de copt, se presara cu zahar toata suprafata. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa pana cand se raceste.
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-j
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-k
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-l

Se dezlipeste rulada de foaia de copt si se inlatura folia de plastic. Se pune gem de prune pe rulada si se intinde pe toata suprafata lasandu-se insa 1,5 -2 cm la fiecare margine. Se ruleaza cu grija blatul si se inveleste intr-o hartie de copt apoi in folie de plastic si se introduce in frigider pentru 2 ore. Rulada cu dovleac si gem de prune se taie felii inainte de a fi consumata si, optional, se presara cu zahar pudra.
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-m
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-n
rulada-cu-dovleac-si-gem-de-prune-o

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!