Home DesertCu ciocolata Rulada cu mascarpone si fructe de padure

Rulada cu mascarpone si fructe de padure

de Ramona-Maria Dascalu

Astazi vreau sa va inspir cu o aromata rulada cu crema de mascarpone si fructe de padure pe care a preparat-o simplu si rapid!

Folosim putine ingrediente la preparare ruladei si este numai bun pentru cand ne dorim un desert usor de realizat. Blatul este un pandispan cu cacao clasic, folosit la rulade realizat din oua, faina, cacao si zahar.

Pentru a-l aromatiza folosesc esenta de vanilie, care se potriveste perfect cu crema de mascarpone fara oua. Dar si cu fructele de padure folosite la umplutura.

Ca tot am vorbit de crema, pentru aceasta delicioasa rulada am preparat o super simpla crema de mascarpone fara oua. Putine ingrediente folosite si aici si anume mascarpone, smantana lichida neindulcita, zahar pudra si esenta de vanilie. Tot pentru a umple rulada am folosit si zmeura, afine si mure proaspete, dar mai multe detalii aflati in reteta de mai jos.

Ca decor am folosit fructe de padure proaspete si menta, dar voi o puteti decora cum va place voua.

Dacă ti-a plăcut acest video te rog sa te abonezi la canalul meu de Youtube apasand butonul Subscribe. Multumesc!

Si rulada noastra cu cacao, crema de mascarpone si fructe de padure poate fi servita alaturi de un cappuccino, o cafea sau un ceai pentru a va indulci diminetile.

Hai sa vedem cum se prepara!

Daca ti-a placut aceasta reteta, poti incerca si:

Rulada cu mascarpone si fructe de padure

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente pandispan cu cacao:

Oua 5 medii

Faina tip 00 80 g

Cacao 30 g

Zahar 110 g

Vanilie esenta 1 lingurita

Sare un varf de lingurita

Ingrediente crema de mascarpone fara oua:

Mascarpone 250 g
Smantana lichida neindulcita 125 ml
Zahar pudra 70-80 g
Esenta de vanilie dupa gust

 

Pentru umplut rulada:

300 g fructe de padure proaspete

Pentru decor:

Afine, zmeura, mure
Frunze de menta
Zahar pudra

 

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput preparam foaia de rulada (pandispanul cu cacao). Separam albusurile de galbenusuri si le punem in vase diferite. Peste albusuri punemun varf de lingurit de sare. Amestecam albusurile cu mixerul pana cand devin o compozitie spumoasa, aerata si ferma, dar nu excesiv de ferma.
Punem galbenusurile intr-un vas  incapator. Adaugam zaharul si amestecam cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul, devin cremoase si deschise la culoare.


Adaugam esenta de vanilie si amestecam cateva secunde. Cantitatea de esenta variaza in functie de calitatea esentei folosite.
Este momentul sa adaugam 2 linguri din albusurile batute peste galbenusuri si sa le incorporam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Adaugam si albusurile ramase si amestecam usor pentru a omogeniza compozitia

Adaugam cacao peste faina si o amestecam cu o lingura pentru a omogeniza cat mai bine compozitia. Adaugam prima repriza de cacao amestecata cu faina si amestecam cu miscari usoare de jos in sus.
Punem amestecul de faina ramasa si o incorporam pentru a obtine o compozitie omogena. Eu cern de obicei faina entru a obtine un pandispan mai aerat.
Punem hartie de copt in tava aragazului si adaugam compozitia preparata. O intindem uniform cu o lingurape toata suprafata tavii.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si tinem 10 minute.
Dupa cele 10 minute scoatem tava din cuptor si scoatem si pandispanul din tava cu tot cu hartie de copt.

Dezlipim pandispanul de pe foaia de copt. Acoperim foaia de rulada cu o alta foaie de copt curata si o rulam cu grija. Lasam foia de rulada asa pana cand se raceste.
Cat timp se raceste rulada preparam crema de mascarpone fara oua.
Punem smantana lichida rece de la frigider frigider intr-un vas. Adaugam zaharul pudra si amestecam cu mixerul pana cand capata o consistenta cremoasa si spumoasa. Aveti grij sa nu o amestecati prea mult pentru ca se taia si se va separa.

Punem mascarpone intr-un alt vas si il amestecam cu mixerul pentru a deveni cremos. Adaugam si esenta de vanilie dupa gust si amestecam pentru cateva secunde la viteza mare pentru a incorpora esenta.

Adaugam peste mascarpone 2 linguri de smantana batuta si o amestecam cu o spatula usor cu miscari de jos in sus. Adaugam si smantana ramasa peste mascarpone si amestecam pentru a o incorpora. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena. Taiem fructele de padure pe jumatate.
Derulam rulada si inlaturam foaia de copt de deasupra ei.  Adaugam crema de mascarpone cate o lingura din loc in loc, pentru a ne fi usor sa o intindem dupa. Intindem crema cu o lingura cat mai uiform. Eu am folosit si o racleta la final pentru a o uniformiza cat mai bine. Lasam aproximatin 1 cm spatiu liber pe margini, pentru a nu iesi crema cand vom rula foaia de pandispan.
Adaugam murele, zmeura si afinele taiate pe jumatate din loc in loc pe toata suprafata ruladei.

Rulam cu grija foaia de pandispan, apoi o invelim cu foaia de copt curata. Iar la final o invelimbine cu o folie de aluminiu pentru a o strange cat mai bine. Asa isi va mentine perfect forma. Lasam rulada la frigider 1-2 ore.
Dupa cele 2 ore se inalturam folia de aluminiu si cea de copt. Presaram rulada cu zahar pudra. Apoi o decoram cu zmeura, afine si mure.
Si rulada cu crema de mascarpone si fructe de padure este gata pentru a fi savurata! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!