Home DesertCu fructe Tarta cu mere

Tarta cu mere

de Ramona-Maria Dascalu

Tarta cu mere este aromata, usor si rapid de preparat, care o sa va cucereasca de la prima feliuta cu parfumul si gustul ei . Are o textura frageda si se preapara rapid deoarece aluatul nu trebuie lasat la frigider.

Pentru aceasta avem nevoie de un aluat fraged formai din foarte putine ingrediente pe care mai toti le avem in casa. Acestea sunt: faina, zahar, ulei de  floarea soarelui, oua, putin prf de copt si sare. Pentru a aromatiza prajitura am folosit coaja de la o lamaie cu coaja netratata. Insa daca nu va place o puteti inlocui cu esenta de vanilie sau coaja de portocala.

Pentru umplutura placintei noastre am folosit mere golden, pentru ca se coc uniform si nu lasa foarte multa apa in timpul cocerii.

Deci, daca va doriti o tarta cu mere aromata, frageda, economica si rapid de preparat, aceasta este reteta perfecta!

Mai jos gasiti reteta scrisa pas cu pas, dar aveti si varianta video! Spor la treaba!

Daca ti-a placut aceasta reteta, poti incerca si:

Tarta cu mere

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente aluat fraged fara unt:

Faina 270 g
Zahar 100 g
Ulei de floarea soarelui sau de arahide 80 ml
Ou mediu 1 intreg +1 galbenus
Praf de copt o lingurita
Coaja de la o portocala bio
Sare un varf de lingurita

 

Pentru umplutura de mere:

Mere Golden 650 g
Zahar 4 linguri
Lamaie zeama de la o jumatate de fruct

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput preparam umplutura de mere. Spalam merele, le curatam de coaja pe toate. Dupa ce le-am curatat de coaja, le taiem pe jumatate si le scoatem semintele.
Urmatorul pas este sa le taiem cubulete si le punem intr-o craticioara incapatoare. Daca nu vreti sa le taiati cubulete, le puteti da si pe razatoare pe partea cu gauri mari. Eu folosesc de obicei mere golden pentru ca nu sunt foarte apoase si se coc uniform.
Urmeaza sa adaugam si zaharul peste mere. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sau acre sunt merele folosite. Dar puteti pune zahar si in functie de gusturile voastre, mie insa imi plac prajiturile mai putin dulci.


Cand am terminat de tait merele stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie. Adaugam si zeama de lamaie peste mere.
Amestecam totul cu o lingura pentru a distribui cat mai bine zaharul si zeama de lamaie.
Punem craticioara pe aragaz la foc mediu si amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi merele de fundul craticioarei. Lasam merele la calit pana cand se mai inmoaie si se reduce lichidul.
Cand merele sunt gata oprim aragazul si le lasam sa se mai raceasca.
Intre timp preparam aluatul de tarta.
Punem intr-un vas 1 ou intreg si un galbenus si amestecam cu telul cateva secunde pentru a omogeniza compozitia. Punem varf lingurita de sare, apoi amestecam pentru cateva secunde.

Adaugam treptat uleiul si amestecam. Punem treptat si zaharul si amestecam.
Radem coaja de la o lamaie netratata si o adaugam si pe ea in aluat.

Adaugam praful de copt si amestecam cu telul. Adaugam jumatate din faina pe care o cernem si amestecam.

Cernem si faina ramasa. Curatam telul de aluat pentru ca ne va fi greu sa mai amestecam cu el.
In continuare framantam aluatul cu mana, pana cand devine omogen si nu se mai lipeste de degete. Rotim putin vasul in care am framantata aluatul pentru a-l uniformiza.
Si aluatul fraged fara unt este gata pentru a fi folosit.
Urmatorul pas este sa ungem cu ulei o tava pentru tarta cu diametrul de 25 cm.

Urmeaza sa presaram faina si sa o distribuim cat mai uniform pe toata suprafata tavi.
Intindem o foaie subtire din aluatul preparat pe un blat presarat cu faina.  O rulam pe un facalet si o punem in tava.

Indepartam aluatul in exces cu facaletul sau cu un cutit.
Intepam aluatul din tava cu o furculita din loc in loc pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Peste aluat punem cu o lingura din loc in loc umplutura de mere. O intindem uniform pe  toata suprafata tartei.
Aluatul ramas il framantan din nou, il intindem cu facaletul si il taiem fasi cu care vom decora suprafata tartei. Daca vreti un model mai simplu puteti taia aluatul cu diverse forme de floare sau inimioare sau ce forme aveti voi. Aranjam fasiile de aluat pe suprafata tartei.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 de minute sau pana cand s-a rumenit frumos.
Dupa cele  35 de minute scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit o putem presara cu putin zahar pudra.
Si tarta cu mere frageda si aromata este gata pentru a fi savurata! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!