Home DesertCu fructe Tort cu iaurt si zmeura

Tort cu iaurt si zmeura

de Ramona-Maria Dascalu

Tort cu iaurt si zmeura este un desert racoritor, cremos si aromat, numai bun pentru perioada de vara cand nu ne dorim sa petrecem prea mult in bucatarie. Acest tort l-am conceput gandindu-ma cu ce desert sa imi mai surprind familia mea draga. Mai intai de toate mi-am dorit sa fie racoritor si rapid de preparat. Pentru ca a fost o reusita, fiind apreciat de toti cei ce l-au gustat, m-am gandit ca si voi il veti gasi interesant! Si astfel deliciosul nostru tort a ajuns pe blog. Cam asa se intampla cu fiecare desert sau preparat, il testez pentru voi. Daca sunt multumita de rezultat vi-l impartasesc cu mare drag.

Dar sa nu mai lungim vorba si sa trecem la descrierea desertului. Baza este formata dintr-un pandispan pufos si aromat. Sunt sigura ca il veti prepara fara mari probleme. Urmeaza un strat cremos si racoritor format dintr-o crema de iaurt. Pentru parte superioara a tortului am preparat un sos de zmeura dulce-acrisor. Acesta se potriveste perfect cu restul ingredientelor folosite. Eu am folosit zmeura proaspata, insa puteti folosi si zmeura congelata. Va iesi la fel de bun, va asigur. Pentru decor am folosit zmeura proaspata si cateva frunze de menta. Am invatat in timp ca decorurile simple sunt cele mai de efect. Va las sa cititi reteta si sa vizualizati imaginile pe care le puteti mari dand click pe ele. Va invit din inima sa il preparati, pentru ca sunt sigura ca va deveni tortul vostru preferat! Spor la treaba si pofta buna!

 

Daca v-a placut reteta de Tort cu iaurt si zmeura puteti incerca si:
Tort cu iaurt si zmeura

Tort cu iaurt si zmeura

Evaluare 5.0/5
( 3 votat )
Portii: 10 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente pandispan:

Oua 3 medii
Sare un varf de lingurita
Zahar 3 linguri rase
Faina 3 linguri cu varf
Vanilie esenta o jumatate lingurita sau o lingurita in functie de calitatea esentei

 

Ingrediente crema de iaurt:

Iaurt natural 700 g
Smantana lichida neindulcita 300 ml
Zahar pudra vanilat 5 linguri
Lapte sau smantana lichida 7 linguri
Vanilie esenta o lingurita sau o jumatate pastaie de vanilie
Gelatina folii 12 g

 

Ingrediente sos de zmeura:

Zmeura proaspata sau congelata 300-330 g
Zahar brun 2-3 linguri cu varf
Lamaie zeama 2 linguri

 

Pentru decor:

Zmeura cateva
Menta cateva frunze

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput preparam pandispanul deoarece trebuie sa se racesca inainte de a pune crema peste el. Punem 3 oua intr-un vas, un varf de lingurita de sare, trei linguri de zahar si amestecam cu mixerul pana cand compozitia isi tripleaza volumul si devine spumoasa si deschisa la culoare. Cand compozitia a devenit spumoasa, inlaturam mixerul si adaugam 3 linguri de faina si amestecam usor cu o spatula cu miscari de sus in jos pentru a omogeniza compozitia.


Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 26 cm, adaugam compozitia preparata si o nivelam cu o lingura. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 °C si o tinem aproximativ 12-13 minute, cel mai bine este sa faceti testul scobitorii deoarece fiecare cuptor este diferit. Cand pandispanul s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca in tava. Cand s-a racit, il scoatem cu grija din tava si inlaturam hartia de copt, apoi il punem pe un platou pe care urmeaza sa pregatim tortul.
Cand blatul s-a racit preparam crema de iaurt. Pentru inceput punem foliile de gelatina la inmuait in apa rece pentru 10 minute.
Intre timp indulcim iaurtul dupa gustul nostru cu zahar pudra si mai adaugam si o lingurita de esenta de vanilie pentru aroma. Eu am pus 4 din cele 5 linguri de zahar in iaurt.

Batem smantana cu lingura de zahar pudra ramasa cu ajutorul unui mixer, apoi o adaugam peste iaurt si amestecam usor cu un tel pentru a obtine o compozitie omogena.

Dupa cele 10 minute punem sa se incalzesca intr-un vas 7 linguri de lapte sau de smantana lichida. Inlaturam vasul de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine de apa. Amestecam pana cand se topeste complet gelatina.
Adaugam si gelatina cu lapte peste iaurt si smatana si amestecam.
Punem inelul de la forma in care am copt pandispanul peste pandispan si adaugam crema de iaurt peste acesta. Il acoperim cu o folie de plastic si il lasam la rece pentru aproximativ 5 ore, sau cel mai bine de seara pana dimineata, asa cum am procedat si eu.

Dupa ce au trecut cele 5 ore ne apucam sa pregatim sosul de zmeura. Spalam zmeura si o punem intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam 2-3 linguri de zahar brun si 2 linguri de zeama de lamaie peste ea. O punem pe aragaz la foc mic pana cand se inmoaie si se mai reduce din lichid. Trecem zmeura printr-o sita pentru a elimina semintele.

Scoatem tortul din frigider, inlaturam cercul detasabil, insa nu inainte de a lua o torta de bucatarie pe care o aprindem si cu ajutorul careia incalzim peretii forme. Facem acest lucru pentru a desprinde usor tortul de forma de metal. Daca nu aveti o torta de bucatarie il puteti scoate mai devreme din frigider cu aproximativ 15 minute pentru a se desprinde mai usor, si in plus puteti sa treceti cu cutitul cu mare grija pe marginea formei.
Adaugam sosul de zmeura preparat pe suprafata tortului dupa care il ornam cu zmeura proaspata si menta.
Acest delicios tort cu iaurt si zmeura este gata pentru a fi savurat alaturi de cei dragi voua! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!