Tort naked cu portocale si crema de vanilie este un desert aromat, fin, pufos si racoritor, pe care l-am preparat rapid si usor. Acest tort l-am gandit si preparat pentru o persoan draga mie si a iesit exact asa cum mi l-am dorit. Blatul este foarte pufos, are o textura umeda si de aceea nu are nevoie de insiropare. Ingredientele care ii dau textura umeda sunt uleiul, iaurtul dar si sucul de portocale. Am folosit coaja de portocale netratate pentru a da aroma blatului nostru. Ne dorim un desert aromat si sanatos. Crema de vanilie este o crema clasica. Este formata din lapte, galbenusuri,amidon, zahar, vanilie si se potriveste perfect cu aroma si textura blatului. Este o crema naturala pe care o foloseau si mamicile noaste la prajituri, in copilarie. Pentru a-i da o textura mai pufpasa si aerata, am adaugat smantana lichida batuta.
Am decis sa il decorez in stilul acesta naked (dezbracat) pentru ca este un stil modern, care se realizeaza rapid si usor si este foarte elegant. Pentru decora ama folosit fructe proaspete cu sunt capsunele, afine, kiwi si portocale. Dar am mai adaugat si cateva frunze de menta si floricele din frisca din loc in loc.
Deci, daca va doriti un tort aromat, racoritor, foarte fin si pufos, cu o textura umeda si o delicioasa si crema de vanilie, ati gasit desertul potrivit. Va las sa cititi reteta si sa il preparati, pentru a va convinge singuri de cele spuse de mine. Spor la treaba!
Daca v-a placut aceasata reteta de Tort naked cu portocale si crema de vanilie, puteti incerca si: