Home DesertChecuri Chec cu nuci

Checul este unul din deserturile ce imi aminteste de copilarie, de aceea, in reteta de mai jos, am incercat varianta de chec cu nuci. Reteta este din caietul cu reteta al mamei mele deci a fost preparata de foarte multe ori.
Modul de preparare este simplu si rapid, iar ingredientele sunt putine si economice. Ca tot am amintit de ingrediente acestea sunt: oua, faina, ulei, esenta de vanilie, nuci si praf de copt. Eu am aromatizat checul cu esenta de vanilie dar voi puteti opta pentru esenta voastra preferata.
In continuare gasiti reteta pentru o tava de 30×12 cm. Daca si voua va plac la fel de mult checurile asa cum imi plac si mie va la muulte reteta aici.

Deci daca va doriti un chec rapid de preparat, pufos, aromat si foarte frumos decorat, checul cu nuci este perfect.
Va las sa cititi sau sa vizionati reteta si sa o preparati pentru a va convinge singuri cat este de bun checul. Spor la treaba!
Daca v-a placut acesta reteta, puteti incerca si:

Chec cu nuci

Chec cu nuci

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 1 chec de 30x12 cm Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Oua de gaina 6 medii
Zahar 170 g
Sare un varf de cutit
Faina 170 g
Praf de copt 1 plic
Vanilie esenta 2 lingurite
Ulei  de floarea soarelui sau de arahide 7 linguri
Nuci curatate 100 g

INSTRUCŢIUNI

Separam albusurile de galbenusuri si le punem in vase separate.
Punem un varf de lingurita de sare peste albusuri. Amestecam  albusurile cu mixerul pana  cand capata o consistenta omogena si spumoasa.


Intr-un alt vas punem galbenusurile. Adaugam zaharul peste galbenusuri si amestecam cu mixerul pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa si o culoare galben deschis.
Este momentul sa adaugam peste galbenusuri uleiul. Amestecam cu mixerul pentru cateva secunde cat sa il incorporam.
Adaugam si esenta de vanilie si amestecam cu mixerul pentru cateva secunde pentru a omogeniza totul. Cantitatea de esenta variaza in functie de calitatea esentei si de indicatiile de pe ambalaj.

Adaugam 2 linguri din albusurile batute peste galbenusuri si amestecam usor cu spatula cu miscari de jos in sus. Punem si albusurile ramase peste galbenusuri si le amestecam usor cu o spatula pentru a obtine o compozitie omogena si aerata.
Punem jumatate din cantitatea de faina pe care o cernem. Amestecam usor cu spatula cu miscari usoare. Adaugam si faina ramasa. Iar la final punem praful de copt si amestecam usor pentru a obtine o compozitie omogema si fara cocoloase.

Taiem marunt miezul de nuci cu ajutorul unui cutit. Eu l-am tocat mai marunt pentru a-mi fi mai usor sa tai checul feliute la final.
Punem trei sferturi din cantitatea de nuca taiata in compozitie. Pentru decor eu am oprit bucati mai mari de nuca dupa cum ati vazut. Amestecam cu spatula pentru a omogeniza compozitia.
Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunea 30x12 cm. Adaugam compozitia preparata in tava de chec si o intindem bine pana in colturi cu o lingura.

La final presaram toata suprafata checului nostru cu miezul de nuca ramas.
Introducem checul in cuptorul preincalzit la 180° C si il tinem 35-40 de minute de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Cel mai bine este sa faceti testul scobitoripentru averifica daca acesta s-a copt.
Dupa ce s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca, apoi il scoatem din tava.
Il presaram cu zahar pudra. Si checul cu nuci este gata pentru a fi savurat. Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!